Позбирала лиска хитрощі в кишеньки,
Місця там забракло, ще набрала в жменьки.
Понесла на ринок, аби їх продати,
Щоб до свят грошенят у кишенці мати.
Торгувалась спритно до післяобіду.
Ласих хитрувати ходить ще по світу...
Дзеленчать монетки, світиться руденька:
Ото ж буде хатка до свят чепурненька!
Буде паляничка і рогалик з маком,
Борщик червоненький із грибовим смаком.
Вареничків з сиром, а до них - сметанки
Крихіток насиплю для птахів на ганку.
Рушничок червоним, щоб добро - у хату
І на мисник мисок виставлю багато
Най стоять чистенькі, я ж бо чепурунка,
І дарма, що кажуть: лисонька- хитрунка
Полюбляю свята. Клопотів доволі,
Але даю ради, дякувати долі.
Буде в мене радість, гостей наскликаю!
Вже для них я хитрощі безкоштовні маю...
Н.Карплюк - Залєсова
5.12.19.