" Timeo Danoas et dona forentes"
"Бійся данайців, що приносять дари!"
Кричала більшість - "Затягаймо,
не слухайте дурну Кассандру!
ахейці канули у мандри,
кінець війні у нашім краї!
Пливуть морями навманя,
лишивши статую коня!"
Перекричавши Лакоона,
троянці линви натягнули,
уперлися і без розгону
втягли опудало за мури.
І, затуманені вином,
поснули безтурботним сном.
Кінець історії відомий,
для поколінь -- гірка наука.
Чекає на людей розпука,
коли юрбою чинять долю.
Кричала більшість -"Розіпнути!"
Щоб догодити фарисеям
і нерозважливим плебеям
на присуд -- покарання люте!
І буде хрест, і будуть муки...
А що Пилат? Вмиває руки.
Ще буде чудо воскресіння,
пройдуть світами неофіти,
ще забуяє буйним цвітом
Ним пересіяне насіння.
А нині - відчуття бридке
і передбачення гірке.
Кричала більшість - " Хайль фюрер!"
Світ перед нами - на колінах,
а хто не з нами - там руїна
для нас де-факто і де-юре!
Наш переможний гакенкрайц
несе народу вічний рай!
Та переможне божевілля
неперед бачливим арійцям
відчути довелось по вінця,
коли прийшло важке похмілля...
Кричала більшість...