Omne initium difficile est -
Гласить мудрість латинська -
І тут же планую - нарешті! -
Приступити до всіляцьких дій :
Почну з впорядкування
Метало-дерев'яно-пластико-скляного
(Та ще чортзна-якого) рейваху, -
Геть все іржаве, діряве, трухляве!
А там - гляди - дотягнуться руки
І до розбитих корит,
Триногих столів,
Скрипучих дверей,
Розсохлих рам,
Перекошених штахет...
і т. д. і т. п.
Потім оголошу війну -
Мишиним кублам,
Осиним гніздам,
Павучим закуткам,
Метушливим мурашникам,
Шиплячим гадючникам...
і т. д. і т. п.
Шаленою косою та замашною сокирою
Піду на штурм бур'янів, чагарників,
А далі -
Заліплю діру в стіні,
Засклю шибки у вікні,
Підновлю підлогу, дах...
Гнилі балки заміню,
Переставлю підпихню,
Підлатаюсь, розбудуюсь...
і т. д. і т. п.
. . .
А з Наднебесся небожителі регочуть -
Ти де раніше був?..
За нашим планом - в понеділок
Тобі призначений
А М І Н Ь !