ПІСНЯ ПРО КИЇВ
НА ДАНЬ МІСТА КИЄВА
ПРИСВЯЧУЮ
На кучерявих придніпрових кручах
У мальовничій зелені-красі,
Піднісся ти, мій Київ-град квітучий,
Колиска слави древньої Русі.
Київ квітучий,
Як сонце красуйся,
Цвіти!
Київ і кручі,
Ще й люди співучі,
О Київ столиця – це ти!
Всі жителі столиці підіймали
Не раз з руїн це місто золоте,
Бо любимо тебе всі ми кияни,
Бо Київ місто для нас всіх святе.
Київ квітучий,
Як сонце красуйся,
Цвіти!
Київ і кручі,
Ще й люди співучі,
О Київ столиця – це ти!
Цілує вітер загрубілі руки,
Цілує сонце молоді уста,
Бо я – киянин і ним хочу бути,
Бо на очах весь Київ вироста.
Київ квітучий,
Як сонце красуйся,
Цвіти!
Київ і кручі,
Ще й люди співучі,
О Київ столиця – це ти!
А на Хрещатику співають люди,
Святкують Київ-міста День вони.
Музики, танці, сміх лунає всюди, –
Бо в незалежній Україні ми!
КиЇв квітучий,
Як сонце красуйся,
Цвіти!
Київ і кручі,
Щей люди співучі,
О Київ столиця – це ти!
Юрій ЯРЕМА