Дід взяв до рук сукату патерицю.
Перекотився полем мерзлий кущ.
Цеберка драна впала у криницю.
Прокинувся у банці чорний хрущ.
Все сталося не так, як домовлялись,
бач, час прийшов спокутувати гріх.
На кладовищі у весільний танець
до лазаря пристав лапатий сніг.
Ніч крутить в стовп, ніч падає додолу,
хрести трясе. Дрантя змокріло в хлющ.
Зійшов вогонь. Тріщить ожина гола.
Гойдається в польоті чорний хрущ.
Танцює лазар. Будемо чекати.
Під корінь ночі патериці сук
тримає сон. Кружляє сніг лапатий.
І лазар має радість з наших мук.