Гість, що чекає на порозі;
Чи здобич гордого орла.
Кінець шляху, на півдорозі:
Та ким, вона, лиш не була!
Була і рідним немовлям,
Що виросло й пішло від хати.
Сорочкою, у купі плям,
Яку так не хотілось прати.
Недосконалим миготінням,
Що ледь надходить з ліхтаря.
Розмитим, загадковим сновидінням.
Прозорістю, що сповнює моря.
В конвертах запечатані листи.
Вода, яка вгамовує жагу́.
Піджак, що ще до нього, треба дорости.
Кінець цього́, але початок іншого шляху́.