чорна й густа, – спроможна подолати сумну летаргію.
блискуча й солодка – вона дає нам життя без тривог.
б'юджет балансуює над прірвою; потрібне відтермінування.
ми, безперечно, здобудемо нафту північного моря!
так, новознайдена цінність сидить на вчорашній полиці:
ногами торкається хвиль, думками сягає за хмари.
я сказав, на полиці? на шельфі. – а повітряна куля, інфляція,
змушує нас припускати неминучість платити за все.
бурові установки ритимуть ями тут на мілинах.
тут поховаємо ваші очікування катастрофи.
якщо ми здобудемо цю нафту північного моря,
ціни зростуть, як на дріжджах, і в лондоні, і в абердині. –
дайте нам десять років святих податкових пільг.
ваш страх перед ядерним монстром розвіється безповоротно.
помолімося: дай нам, боже, здобути цю необхідну,
цю бажану понад усе нафту північного моря!
north sea oil, jethro tull