прийміть той факт, що ваше безглузде життя
дається вам легко, і навіть без вашої волі.
воно вам подається на золотій тарілці
так, що нам і на думку не спало б
робити з цього комедію.
ваша фізіономія – якраз така,
якою її сформували.
і саме так ви подвизаєтеся в опануванні нею.
ваша голова надійно пришпилена
до вашого телеканалу,
і вас не хвилює, що пульт керування –
в чужих, надійних руках.
яким ти зможеш бути братом, нульовий герою?
га? а хіба ти не хочеш бути мені, як брат?
коли ти схочеш рівнятися до нас, нульовий герою,
це буде образою чести для безчестя твоєї матері.
ти сидиш там і дивишся, як догорає світ –
тобі приємно це спостерігати.
ти граєш своє життя вже в новій тональності,
немає такої межі, на яку ти бодай не плюнув.
твоя душа вже нічому не рада;
твоє життя – як пуста автострада:
пуста, бо вона не веде нікуди,
хоч її збудували люди.
все ж ти їдеш, і їдеш так швидко,
що ніколи не встигнеш до учти героїв,
де грає солодка музика, де герої глитають горілку,
а заїдають – сирою печінкою.
схаменувшися, ти зупинишся, й тоді ми посміємося,
бо ти вже змінив ім'я на капітан посередність.
кажеш, ти – чемпіон з книги рекордів acme?
ні, я думаю, ти – просто невдалий жарт,
з якого ніхто не сміється – сміємося лиш ми, герої.
твоє самобутнє життя не таке, щоб за ним шкодувати.
та ти все одно, мов закоханий качур-герой,
ходиш тут перевальцем, шукаючи за популярністю.
річ у тім, що твоя голова заповнена жованим жомом,
хоч для тебе це, очевидно, не є завеликим соромом
zero the hero, black sabbath
ID:
894193
ТИП: Поезія СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний ВИД ТВОРУ: Поема ТЕМАТИКА: Філософська лірика дата надходження: 06.11.2020 20:54:16
© дата внесення змiн: 06.11.2020 22:57:10
автор: Bohuta_Julian
Вкажіть причину вашої скарги
|