є чоловік – він бачить все, що можна побачити.
так ось: він поглянув в майбутнє, і там не було нічого.
тепер ви це знаєте; більш повідомлень не буде.
ще він сказав: остерігайтеся того одного,
бо він зі своїми маленькими друзями викраде ваші мізки.
це все одно станеться, та все одно стережіться:
все розгортається надто стрімко, знаки відстають на день.
ще він сказав: я гортав сторінки
журналу своїх спостережень –
там був великий будинок на пагорбі номер один.
там з кожного вікна витріщаються очі мисливців,
мисливців за розумом; і ось, тих фатальних днів,
коли з підвалу виривається на волю божевілля,
ті з них, котрі на вахті, й лишаються на посту,
можуть з'їхати з глузду, й наслідки не забаряться.
нехай на твоєму шляху постійно лунатиме благовіст,
ти ніяк не зможеш, людино, отримати друге життя.
ти одвіку й довіку приречена покладатися лиш на себе,
твоя самотня дорога загубиться в нетрях часу.
зорієнтуйся, однак, на сяйво моєї корони,
і прийдеш до розуміння того, що я сказав.
підносся до цього сяйва, живи тепер і надовго,
підносся до нього, хай тебе не одурять дурні.
запали в своїм серці любов знов, якщо вона згасла;
підносся до мудрости, бо твій розум викрасти легко,
і ніхто за тобою не плакатиме. ти довго пробув на землі.
– мусиш тут і лишитися. більш повідомлень не буде
the shining, black sabbath