1
Ще прийде, ще прийде той час,
коли паде остання імперія.
Божі очі зазирнуть
у вічі залитих власною кров’ю
сучих псів
і не пожаліють нікого,
як колись нищили нас.
Сонце і Місяць
у парі висвітлять
шалену пожежу,
над країною мороку
у цей день
зачнуться
нові вітри любові
І зачнуться нові покоління,
прийомний син
республік,
котрі здобудуть
посмішку смертельнішу,
аніж ніж старого боягуза.
Спокій і радість
це те, заради
чого я живу
і дарую кожен день вам сонце
і сльози, крізь котрі можна
розбудити в собі янгольський спів.
2
Усі пори року - це я
усі ваші радості і печалі - це я
усі вибачення опісля гніву - це я
Усі світила, як-от місяць - це я
Я любов і шахова дощечка
Я великі дерева і малі
Я великі потопи й малі
Я помста, і я кара
Я гнів, котрий викликає
сплячих богів.
Я перемога і звільнені землі.
Я кусаючі ікла, і так - я п’ю вашу кров,
щоб ви стали чистішими і добрішими
Я - спасіння і мир.
Слухайте мене.
Слухайте траву.
Слухайте крик лева,
що топче гаспида і василіска.
Я буду з вами,
бо ви поклали віру в мене,
собі під ноги розстелили прощення
і підняли як великий і світлий стяг
надії і дії.
Не будте байдужі,
Не будьте зависні,
Не будьте сердиті,
А будьте прекрасні
у своїй хоробрості.
Відвага у ваших серцях,
Це найкраща протиотрута
од всього зла, і розпачу,
і байдужості
3
Божевільний старий
трясеться од страху.
В нього є лише ніж
і тупоголові бійці,
а сам він - мертва структура,
піде на перегній та щоб квіти росли
й сади.
Господь вигнав всіх нас,
та тепер - хоче аби ми повернулись.
Тож нема чого сумувати, плакати, боятись.
Пам’ятайте, що світла всередині нас
вистачить на
полум’яні серця,
крізь кров і вогонь ми пройшли,
і пройдемо ще раз.
4
Амінь. Боже, очисти нас.
Від всілякої скверни,
і поможи нашим душам
стати вільними як птахи
во ім’я Святої Трійці,
я прикликаю
справедливий суд,
і хай вершиться доля усього злого,
і порочного.
Доба пітьми хай піде в небуття
і забере з собою всю кривду
й злобу,
і хай заквітне знову місто
барвінком
як в дитинстві,
і хай вся гадина подохне,
коли прийде Пречиста.
ID:
903280
ТИП: Поезія СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Епічний ВИД ТВОРУ: Поема ТЕМАТИКА: Релігійна лірика й духовні вірші дата надходження: 01.02.2021 12:58:30
© дата внесення змiн: 01.02.2021 13:13:30
автор: Immortal
Вкажіть причину вашої скарги
|