Пам'ятаю, як терпля́че
Ми сиділи разом з татом,
Я своїм пером, скрипля́чим*,
На листі́вочках писав :
"...я тебе вітаю з святом ! "
Й побажання додавав.
З батьком, ра́зом, мудрува́ли,
Ще й, до речі - римува́ли !
Правда, був я нетерпля́чий,
По конвертах розкладав
І мерщій гулять тікав.
Толк, звича́йно, був дитячий...
Підписав я : мамі й бабці,
Всім дівча́ткам в нашім класі,
Щось по пошті відправля́в,
Прямо в руки, щось вручав,
А дівчаткам, зранку, в парти
Ми листівки розклада́ли !
Щоб дівки́ не забігали,
Хтось один стояв на варті !
Потім хлопці всі стояли
Й з Восьмим березнем вітали !
Дружно, хором, всім бажали,
Бо любили й поважали :
- Щоб щасливо й довго жи́ли !
Щоб ніко́ли не хворіли !
В навча́нні у́спіхів, в труді !
Завжди́ були, щоб молоді !
В кінці - щасли́вих до́вгих літ
Й весня́ний радісний привіт ! ! !
* * *
Пройшли літа́, вже й пер немає ...
Свя́та, ка́жуть, теж нема
Це всерйоз, чи жартома́ ... ?!
Ни́цих** жартів, не сприйма́ю ! ! !
В цю весня́ну теплу днину
Щиросердно, вас вітаю !
Хочу ке́лихи підняти
І сказать на всю Вкраїну :
- Всіх з Жіночим світлим святом !
Любі жі́ночки й дівча́та,
В це прекра́сне ваше свято !
Я сказав би так багато...
Та я, знову, всім бажаю,
Бо люблю і поважаю :
- Щоб ви довгий вік прожи́ли !
Щоб ніко́ли не тужи́ли !
Натхнення в творчості й труді !
Завжди́ були́ щоб молоді !
А ще - щасли́вих довгих літ
Й весня́ний ра́дісний привіт !
* * *
*скрипля́чий -uk.WorldwideDictionary.org
СКРИПУ́ЧИЙ (який утворює скрип; про голос -
неприємний різкий), СКРИПЛИ́ВИЙ, РИПУ́ЧИЙ.
**ни́ций - uk.WorldwideDictionary.org ОГИ́ДНИЙпідсил.,ГИДКИ́Йпідсил.,
МЕРЗЕ́ННИЙпідсил.,МЕРЗО́ТНИЙпідсил.,
ЧО́РНИЙпідсил.,СВИ́НСЬКИЙпідсил. розм.,ПАДЛЮ́ЧИЙпідсил.
* * *
Фото http://ped-kopilka.com.ua/images/artikl06/54%281%29.jpg
08.03.2021 р.
Чарівне привітання, яке так ніжно і душевно поєднане з шкільними роками. Безмежно дякую, Миколо, за чуйне і любляче серденько до нас чарівниць. Ми Вас цінуємо і поважаємо.