Що є джерелом прибутку? Якщо всі гроші на планеті у даний момент часу вважати як X, то, нівелюючи структурні зміни у фінансах (одні країни багатіють, інші бідніють), за рахунок чого з`являється приріст ΔX? Якщо 16.08.2021 глобальний ВВП становить 100 у.о., то звідки береться 17.08.2021 102 у.о.? Що є джерелом 2%? — а) фактор Землі (наприклад, сонячна енергія поліпшує врожайність зернових); б) підприємницький хист (НТР знижує собівартість); в) інвестиційний капітал (умовно прибуткове, точніше — незбиткове, адже, скажімо, обладнання фізично і морально старіє й "не розмножується"). Отже, "золото" дістається людській вигадці, "срібло" — природному середовищу, "бронза" — "залізу". :)