Вішай куртку на гачок і заходь , будь-ласка ,
Про червону квіточку буде наша казка .
Бізнесмен , чи то купець за кордон збирався ,
Про гостинці у дітей перед тим спитався,
Старшим зеркало та ще – золоту корону,
А молодшій привези квіточку червону !
На базарі третій день бізнесмен гуляє ,
Подарунки закупив , квіточки немає !
Як додому повіртавсь , вже боліли ноги ,
До маєтку привели лісові дороги .
Обережно зазирнув – і душі немає ,
Тут солідний олігарх видно проживає!
Думка в голову прийшла : «Я би підкріпився …»
Як , раптово , шведський стіл у садку з’явився .
Випив чарку , закусив – що іще зробити ,
По обіді треба нам трохи покурити !
Постояв , живіт почухав , дістає цигарку ,
Рапом квітку червоненьку бачить біля ганку .
Посміхнувся наш купець : « Ну Настуне мила ,
Ось подарок і з’явивсь про який просила ! »
Руку швидко простягнув , низько нахилився ,
Раптом - темно , й поруч хтось тихо появився .
-Як ти міг за все добро, ось таке вчинити ,
Із тобою мушу я , щось страшне зробити !
- Прошу , не чипай мене , Невідома Сила,
Тую квіточку зірвать доня попросила !
-Ну , якщо , донька просила , я тебе пробачу ,
Як в покоях за добу я її побачу !
-Ні , як можна допустити … Щоб вона ? З тобою ?
- Якщо ні – тебе зморю карою страшною !
Маєш перстень чарівний , полетиш до хати ,
Три доби тобі даю – рішення прийняти !
Повернувсь купець додому , рідних обіймає ,
Наче добре , та в душі радості немає .
Десь під вечір в кабінет викликає брата ,
-Мусиш ти тепер над всім головою стати !
І про все , що сталось з ним розповів докладно ,
-Тож дивись , щоб справи всі протікали ладно !
Я ж ще трохи посиджу , розпалю сигару ,
Та і рушу в темний край , щоб приймати кару !
Раптом донечка Настуня в хату зазирнула ,
Зі стола каблучку взяла , швидко надягнула .
Озирнулася на мить : « Прощавайте ,Тату !
Про добробут власноруч маю я подбати ! »
-Він страшний неначе смерть ! Стій , дитино мила !
-Я дурна була б коли , шанс цей упустила !
Як впливовий чоловік й добре заробляє ,
Чи красивий на лиці – значення не має!
2021р. Андрій Рубан
ID:
935316
ТИП: Поезія СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Гумористичний ВИД ТВОРУ: Вірш ТЕМАТИКА: Гумористичні й жартівливі вірші дата надходження: 29.12.2021 18:32:03
© дата внесення змiн: 29.12.2021 18:32:03
автор: Андрій Рубан
Вкажіть причину вашої скарги
|