Суворий, справедливий екс-Прем'єр!
І правду матку - він завжди рубає!
За газ, що для народу: олігархів, мов папір - подер!
Один єдиний, про державу дбає!
Його, "мессію", Президент знайшов.
Кермо Держави дав йому у руки.
Тому - не спить наш екс-Прем'єр, не їсть,
Його терзають творчі муки.
Куди сховатись? Утекти куди?
Як Батько-suzerain*, програють?
Як відкупитись від тюрми?
Коли диплом його, прикуплений, згадають?
Тому, його активнисть - показна.
І поле топче він чуже електоральне,
Собі на користь обернЕ/капіталізує вАші голоси.
Він здасть, продасть своєму сюзерену - пану.
Яка ж у баєчки мораль? - запитує читач,
Невже по граблям вІки нам ходити?
Ідуть роки, а ми - мов ті сліпі раби,
Живемо так, щоб краще і не жити.
Щр вам сказати, читачі мої...
Тут краще класика уже не скажеш
Були ж на Україні байкарі**,
Що вдарить словом, мов мечем, і не промаже:
«Плачте, плачте, дурні очі,
Щоб повилізали!..
Бачили ж ви, препогані,
Що ви купували!..»**
_________
*Сюзерен (фр. suzerain від старофр. suserain) — великий феодальний правитель, влада якого базується на васальному підпорядкуванні йому дрібніших феодалів, які одержують від сюзерена право на частину землі у його володіннях (феод) чи утримання з неї.
** С. Руданський, цитата з його байки "Циган з хроном", опублікована 13.04.1858р., але і сьогодні актуальна, як ніколи.
Автор - З.І.І.
ID:
938571
ТИП: Поезія СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний ВИД ТВОРУ: Вірш ТЕМАТИКА: Філософська лірика дата надходження: 29.01.2022 13:12:34
© дата внесення змiн: 29.01.2022 14:38:49
автор: І. Оболонський
Вкажіть причину вашої скарги
|