-Що таке щастя? — онучок питає,
Дідусь старенький розповідає:
-Коли всі вдома, дружна родина,
Коли матуся цілує сина,
А тато доню свою обіймає,
До серця ніжно її пригортає.
Коли живі всі, здорові, веселі,
Зберуться разом в затИшній оселі,
Де пахне духмяно смачним короваєм,
Зібралась сім’я у вітальні за чаєм,
Бабуся несе пиріжки до столу,
Дідусь веде оповідку чудову,
Лащиться песик і котик муркоче,
Комусь на руки вмоститися хоче,
Сусіди в дворі на лавці зібрались,
А не в підвалі від страху сховались.
Друзі вже кличуть тебе погуляти,
Щоб разом у ігри веселі пограти,
Високо в небі пташина співає,
Як гарно жити у рідному краї.
Хай буде щасливою кожна дитина,
Щастя тобі, моя Україна!