2022.04.10. Як справи, друже?
Спитай мене: «Як справи друже?».
Тобі я мовчки відповім:
«Так, тяжко. Серце в грудях
Поранено кущем терновім
Від чуток про землю мою.
Про те, що десь до неї вдерлася
Орда, помазанная кров'ю,
Та й ще від правди відреклася.
Так, тяжко. Знову, поневолі,
Черствіє серце від новин;
Болюче плаче у негоді
У часі крижаних годин.»
Але зроблю ковток повітря,
І біль сховавши у грудях,
Я відповім, відкинув вістря,:
«Все добре, друже. Як ти сам?»