Я – пісня в підвалі. Я – мати без сина,
Я – гра піаніно під звуки сирен,
Я – вбита тобою трирічна дитина,
Я – тисяча свіжих могил без імен,
Я – смуток і щем, я – любов і прощання,
Я - Рильський, Костенко, Шевченко і Стус,
Зав'язані руки тремтять від знущання,
Ненависть я люта, тайфун, землетрус
Я – друг-волонтер, що розчистить завали
Я – в теробороні, я - воїн в строю
Мене у траншеї в мішку поховали,
Та з тілом не знищити волю мою!
Я - Крим, Маріуполь, Чернігів та Буча,
Я - Харків, Херсон, Я - Одеса і Львів,
Чека немезида тебе неминуча,
Я - помста, я - опір народу та гнів!
Я - вільна країна, втручання пихате
Не стерпить сміливий і гордий мій люд,
Тікай хоч у пекло, російський солдате,
Та виграє воля і праведний суд!
Мені теж дуже подобаються згадки особливо грецької міфології. Так як грецькі боги існували майже для кожного явища, у віршах можна легко міняти слова на синоніми : доля - Мойра, справедливість - Феміда і т д. Дякую за Ваш відгук