Я вредна людина – в свій світ не пускаю
Ні злих, ні підступних, ні підлих людей.
Супутників я до дрібниць підбираю –
Мені не байдуже хто поруч іде.
Бо іноді той, хто в біді допоможе,
Не може у щасті з тобою радіти.
А той, хто дивився на тебе вороже
Підставить плече, щоб зірки засвітити.
І в тій круговерті життєвих реалій
Важливо про душу свою пам’ятати.
Бо Я обираю!… сьогодні й надалі
Я буду свій вибір в житті захищати!
Подихом, думкою, в праці й молитві
Піснею, словом і хлібом духмяним.
Вірою, стійкістю, зброєю в битві
Серцем гарячим своїм полум’яним!
Знаю розвіються темнії хмари
Сонце засяє щоб шлях зігрівати
Щезнуть безслідно ворожі отари
І буде поруч хтось твердо стояти.
Хто не злякався, не кинув, не зрадив
Той хто сто раз запитав – ну ти як?
І хто давав незамінні поради,
Всі оці люди, тобі Божий знак!