який тебе злидень опанував,
що так покалічив тобі твою анемічну тяму?
тепер вона, зовсім немічна,
запевняє, що ти повинен
жартувати з моєю богинею,
чиє священне ім'я
відоме лиш мені, а більш нікому.
гай-гай. що за кузька тебе вкусила?
тепер ти плекаєш якісь амбіції ―
методично дмешся, мов жаба,
і зростаєш у власних очах,
як тебе там, зухвалий?
будеш у мене стецьком.
отож, пришелепку, я тебе зараз навчу,
як ти загладиш свій злочин,
і уникнеш мого покарання:
ти оголосиш себе
шолудивим рябим поросям,
посиплеш голову попелом,
і сядеш читати буквар ―
альтернатив не маєш.
як, ти казав, тебе звати?
в мене ти будеш старим стецьком.
бо я вже згадав, де бачив твою мармизу:
в забутому "вбий себе сам"
телешоу для добрих збоченців.
я вже тоді достеменно знав:
добрих збоченців не існує;
сміявся тоді: нехай побояться критики,
якщо не бояться каправого
правосуддя споживачів
claim to fame, nazareth
https://www.youtube.com/watch?v=M_0HYdx7Oz0