отож, чи твій літак запізнився,
чи, навпаки, запізнився ти сам ―
однаково біда, та це ― ще не трагедія.
чи кінь, що на нього поставив,
не виправдав сподівань ―
не журися, випий пляшку горілки.
акції впали до рівня моря,
та навіть і нижче: на саме дно.
всі твої плани, що ти будував їх
оптимістично-гарячково цілий день,
наступного ж дня провалилися ―
прийми це стоїчно, по-філософському.
бо якщо не приймаєш, і переймаєшся,
з'їдаєш в обід схвильовано
вареників більше, ніж треба.
ти набрав забагато ваги,
й з тебе сміються люди!
та то ― не біда. просто щодня
ходи на роботу пішки.
сьогодні твоє авто не заводиться.
ти вже оглянув його, і встановив причину:
дещо зламалося, й треба ту дрібну запчастину
виписувати з японії. будь мужнім, не панікуй:
ти ж-бо сам обрав свою долю, долю автолюбителя ―
тепер, алелуя, знаєш, що то був недбалий вибір.
а сьогодні всі лиха, нещастя та злигодні
згуртувалися з волі неба в одну загрозливу хмару.
ти зазнав корабельної трощі,
й сидиш на пустельному березі
без харчів, без води, без надій.
співчуваю, та все одно твоє становище ― краще,
ніж становище тих, що вони не побачать нового року.
друзі мої невтішні, братики та сестрички!
чого ви всі плачете, що настали важкі часи?
радійте, бо ви ― живі, і маєте руки й ноги;
ба більше: доживете і до нового року,
й до нової весни ― не скигліть,
а краще згадайте про тих,
що не побачать навіть
завтрашнього світанку:
вони все одно не журяться,
бо живуть, як бог повелів,
тим, що мають сьогодні;
а майбутнє ― в тумані воно
another year, nazareth
https://www.youtube.com/watch?v=4aSNLiXdo6k
ID:
958794
ТИП: Поезія СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний ВИД ТВОРУ: Вірш ТЕМАТИКА: Філософська лірика дата надходження: 05.09.2022 22:55:28
© дата внесення змiн: 05.09.2022 23:02:56
автор: Buster
Вкажіть причину вашої скарги
|