Вона прийде до тебе насвітанку
У мить, як згаснуть в темряві вогні.
Без поспіху зустрінь її на ґанку,
Немов старого друга обійми.
Бо шлях її тернистим був до болю -
Під градами в зруйнованих містах,
Із сотнями у боротьбі за волю
Черпала сили в мріях і піснях.
Вона пройшла крізь пекло правди й бою,
Крізь мужність та страждання у тилах.
Та серед сліз, незламності і горя
Співали гімн з тремтінням в голосах.
Вона є всюди. В мирі і в полоні.
Далеко в морі, з заходу на схід.
Я вірю. Вірь і ти разом зі мною -
Надія прийде за світанком вслід.