«Горіти хочу? Бідкатись негоже.
Не хочу? То даремна скарг луна.
Живлюща смерте, втіхо навісна!
Хто твій тягар здолати допоможе?»
(Франческо Петрарка)
Дорогою в сколотські Атени
Стаю самотнім, стаю травою,
Стаю степовим цвіркуном тьми
Обабіч шляху весни-геспериди,
Слова білого-білого дня-оратора
Несу в торбі Софокла сивого
У тишу чорнильних постскриптумів
На поверхні пустелі спраги (пісок) –
Як писав колись грек Архімед
Свою теорему останню – знаками.
Книгарня крижаних манускриптів
Під назвою-окриком «Фудзіяма»,
Де весталки торгують трагедіями.
Зазираю в кожну синю калюжу
(Весняну, ще вільну-свавільну
Від ряски та жабуриння слизького),
Як зазирають прочани в колодязі,
Коли вірять, що там спочивають риби –
Ті самі, що пишуться «іхтіс»,
Ті самі, що сріблясті-лускаті,
Ті самі, що пливли за стерном «Арго»
І думали, що вони срібні зорі
Прозорого неба на ймення Таласса.
Тамплієром сучасним малюю
На плащі бувалому-подертому хрест
Білий, як сніг, як березневе небо
І блукаю
Шляхами сколотів.
спасибо, поняла и воспользуюсь. еще, артур, почему нельзя продолжиться в уже открытом диалоговом окне, и приходится писать новый ком сверху старого. это так задумано. или я что-либо не так делаю.
больше постараюсь не надоедать. рада вам везде
Артур Сіренко відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Радий з Вами спілкуватись. Щодо цікавих авторів - цн субєктивно - мені подобаються такі автори на цьому сайті як Домінік Арфіст, Нова Планета, Анно Доміні, Іванюк Ірина. Тут можна спілкуватись листами, можна в індивідуальному чаті. Пишіть. Буду відповідати.
моя вподобайка вам, артур. кстати, я тут новенькая, как старший товарищ, может посоветуете, кого еще тут можно почитать(в смысле почтения), чтобы я не рылась.
всецело полагаюсь на ваш вкус, исходя из выше представленного, он у вас хороший, как и у меня.
с благодарностью заранее, ваша нотка
Артур Сіренко відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую за відгук! На цьому сайті у кожного автора є папка "обране" - де кожен відбирає вірші які кому найбільше сподобались. Можете в зазирнути в мою папку "обране".