|
В самісінькому серці України,
У розпалі кривавої війни
В столиці незалежної країни
Киянин гне такі бридкі кпини*:
Російським «язиком», без тіні смутку,
У ревному припадку москаля,
Під ляскіт*, прости-, Господи, -тітутки
До аглицького слова дошкуляв*.
«Мнє, - каже ґедзьо*, - размишлять нє сладко,
Бо ж, бачте, ріжуть слух йому слова,
Котрі, на думку йолопа-припадка,
У нього щось крадуть - дуб-голова!.
«Комп’ютер» його зовсім не дратує,
І «ґаджети, айфон» та «інтернет»,
А sorry просто психіку шматує –
Чи ж бачите, яке воно дурне?
Та ви, бидлото, хоч колись казали
«пробачте, люди, каюся, простіть»?
Ви, скотобазо, брудно матюкались
І оскверняли терміни святі!
«Культура» ваша знищує особу,
Знецінює, принижує права,
А натовп обертає на худобу;
Бо в словнику лише брудні слова!
Тому-то тебе, бовдура, й коробить
Від чемного англійського «прости»,
Бо зрадникам лиш рюзьке до вподоби,
Їм друзі – лише з Мордора кати!
Англійська мова не краде нічого.
Вона лиш нас збагачує знанням!
Та доступ до суспільства світового
Дарує з планетарним надбанням!
А ви, ординці, все у нас украли:
Історію, культуру, майбуття;
І мову регулярно карбували –
Щоб волі дух позбавити життя!
Не вийде, орки! Духа не зламаєш!
Безсмертний він - живучий у віках!
А ваша ница зграя вже здихає
У Соледарі й Бахмутських степах.
І допоможуть в тім неологізми:
Такі, як Хаймерс, Атакмс, Леопард!
Із ними ми покінчимо з рашизмом –
І свідком стане вільний Вугледар!
11.04.2023
кпини* - безглузді придирки
ляскіт** - аплодисменти
дошкуляв*** - чіплявся, придирався
гедзьо**** - гуцульським діалектом дурлик або нахаба, п.ок.у.са.ний ґедзьом.
ID:
979880
ТИП: Поезія СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Політичний ВИД ТВОРУ: Вірш ТЕМАТИКА: Громадянська (патріотична) лірика дата надходження: 11.04.2023 12:23:49
© дата внесення змiн: 11.04.2023 18:20:48
автор: ПВО
Вкажіть причину вашої скарги
|