(Аудіоспектакль «Расмус-волоцюга»)
Дитячі скарби кожен з нас пам’ятає,
Усе найцінніше заховано десь,
Нічого дорожчого в світі немає,
Туди поміщається всесвіт увесь,
Вміщається всесвіт увесь.
Вже кожен забув, як під стіл ходив пішки,
Але все одно розуміємо ми, –
Поблажливі й зверхні дорослі усмі́шки, –
То заздрість, що їм вже не бути дітьми,
Ніколи не бути дітьми.
Тож будьте, як діти, – веселі, яскраві,
Довірливі, щирі, відкриті й прості,
Дитячі скарби і дитячі забави, –
То найважливіше, що бу́ло в житті,
Що бу́ло колись у житті.
2021
Пісня
https://www.facebook.com/shevalviv/videos/562196045794789