Між заливними покосами
Та непроглядним горішником
Під осокором покоцаним
Криється дім чорнокнижника.
Пуща кипить вовкулаками,
Спить потерча на мурашнику.
Ні, я сьогодні не плакала:
Сохне бентега вчорашнього.
Лебедю, соколе, голубе,
Мій дивокриле улюблений!
Чи подолаєш ти голими
Лихо старого відлюдника?
Я лісовими гостинцями
Плентаю зі смолоскипами.
Мряка в западини тицяє,
Дряхла вербиця поскрипує.
Дебрі хихочуть і кумкають.
Орле, бори до останнього!
Я відшкодую цілунками
Кожну пір'їну поранену.