Ця війна гадюка
Викручує руки
Травить горем душу,
Палить серце вщент.
Бог війни безжальний
На вівтар сакральний
Не кладе, а сипле
Життями для Смерті «презент»…
А життя триває!
І лише Бог знає
Скільки смутку й щастя
Відміряти в чашу Твою.
За діла, за слова за вдачу
Та за кров запальну, гарячу
Кого в Пеклі, як свого, приймуть,
Кого в почестях стрінуть в Раю!
І допоки тут Ти,
Є ще час збагнути.
Поки грудям сили
Вистачає на повний вдих.
Роби все що можеш,
В справах переможеш,
Тільки не відчепно...
А так щоб розчинятися в них!
І коли небо зблякне
Хай добра не забракне
Світло серця осяє
Навколишній стомлений світ
Хай добро живильне
Зросить землю вільну
І розпуститься в спраглому ґрунті
З зернини добра пишний цвіт!