Задумайся, скільки для радості є причин.
Зранку, розплющив очі, споглядаєш життя у вікні.
Люди йдуть, хто куди. На дереві в'є гніздо птах...
Ти щаслива людина, що бачиш це? Я впевнена, так...
Свариш будильник, сусідську собаку за гавкіт чи дриль,
Бо невиспаним знову ходитимеш котрий день,
Однак, зауваж, що ти маєш можливість ходити і чути.
Скажи, ну хіба це не привід щасливим бути?
Телефонний дзвінок: "Синку/доню, привіт",
Сміх дитячий, родина, на столі обід,
Разом подорож, фільм, книга, кава чи чай,
Є здоров'я і мрії – щастя це, так і знай!
Людський фактор насправді цікавий такий:
Немає проблем – все здається навколо звичайним, нудним.
А в темні часи мов полуда спадає з очей.
Тоді розумієш: "Раніше було все окей".
Не в моменті цінуємо – потім та після...
І знову по колу одна і та пісня.
Чому ж так безглуздо втрачаємо час?
Щасливе життя завжди біля нас...
Марта Нетюхайло