Всі думки - геть, і заряд - в нуль...
Що ми, і де?.. -Та з-поміж куль,
Та серед зла, смерті і втрат...
Що ми й коли? - Зараз - солдат...
Всі думки геть. Є лиш наказ:
Вижити зараз, без зайвих образ,
Тримати стрій, тримати дух...
Звільним від ворога - і я прийду...
Прийду, дасть Бог, у рідний дім:
Стіл у садку, помовчим посидим,
Згадаємо біль та на небі усіх...
Не скоро забуду... не скоро ще сміх.
Не скоро я їстиму смажене м'ясо...
Наврядчи засну... або знов підкидатись
Від найменшого скрипу буду вві сні...
І не скоро сприйматиму жарти, пісні...
Прийду, дасть Бог... Виживу може...
Дай лиш терпіння та сили нам, Боже...
Поки ж - всі думки геть, і заряд - в нуль...
Що ми, і де?.. -Та знов з-поміж куль...