З далеких країв лечу додому,
де біля хати рожевих яблунь цвіт.
Вклонюсь низенько дубу старому
Подякую за все, за дитинства світ .
Бачу село у розквітлих садах ,
Як зацвіли яблуні ,груші, вишні .
Та берег Дністра у казкових снах,
І юних літ, щасливі дні колишні.
Дозрів яблуневий білий налив,
Золота медова груша на вітті.
І солодить пісні ніжний мотив,
У сузір'ї ніч у срібнім зеніті.
А там в полі наливсь стиглий колос
Зоріють у житах волошки сині.
Чути соловейка дзвінкий голос
Пасуться карі коні в конюшині.
А там за гаєм зелені трави
Стелиться дорога у розмай літа.
Ходять білі птахи наче пави
Сплітають у віночок пишні квіти.
На березі ріки така краса!
Тут видно здалека Карпати гори.
Тут леліють волошки небеса...
Там, де розлились жита наче море.
Дзвенить дзвінко польова криниця
Піду наберу водиці з джерела.
Досхочу нап'юсь, як біла птиця
А тоді піду додому до села.
Піду босоніж у чисті роси
Наберусь сили у матінки землі,
А вітер розплете мої коси
Понесе де золотий лан на ріллі.
Намилуюсь я красою землі
Обійму як дитя матір руками.
Засолодять піснями соловї
І блаженні зорі під небесами.