*****
Те, що втратив якось ти,
З часом зможеш віднайти,
Та, якщо лиш докладеш
Всіх зусиль. Тоді прийдеш
Ти до місця, де воно
Є. Для цього нам дано
Розум, щоби міркувать,
Щоб знайти й більш не втрачать,
Де б ми не були, його
Протягом життя всього.
Пам’ятать слід повсякчас,
Що від кожного із нас
Це залежить. Певен я,
Зна це вся людська сім’я,
Що живе на світі цім.
Поляга питання в тім
Тут, чи кожен до пуття
Ці знання в своє життя
Втілює чи лиш трима
В голові своїй дарма
Їх? Їх має кожен з нас
В певнім місці, в слушний час
Застосовувать як слід,
Щоб проблеми всі, мов лід,
Станули і назавжди.
Марно ти того не жди,
Що їх вирішить, мов, хтось,
Щоб вік ждати не прийшлось,
Бо відповідальними́
Є за них же тільки ми.
Євген Ковальчук, 22. 02. 2021