*****
Кожному з нас працювати
Слід, щоб лихо подолати
Й все, що прагнемо, здобути,
Щоб щасливими вік бути,
Бо, якщо цього бажати
Лиш, зусиль не докладати
Жодних, то не вийде з цього
В нашому житті нічого,
Житимемо, як і жи́ли,
Аж до самої могили,
Протягом життя усього,
З того, що лишилось з нього
Нам – ще пару літ чи днина.
Жодна це не зна людина.
Та, хай скільки б не лишилось
Жити нам, аби лиш лилось,
Мов ріка, життя спокійно,
Безтурботно, гармонійно,
Щоб, що б нам не забажалось,
В нашому житті вдавалось
Досягнути поступово,
Щоб жилося лиш чудово
Нам на світі цім щоднини
Щогодини, щохвилини,
Миті кожної. Для цього
Нам життя дано. Від нього
Слід нам брати позитивне,
А усе те негативне,
Що посміло якось стати
На шляху у нас, – долати.
Євген Ковальчук, 23. 02. 2021