*****
Ніч минула. Вже настав
Ранок дня нового.
На її він місце став,
Бо прийшов для нього
Час на світі панувать
І людей будити,
Щоби припинили спать,
Встали, щоб робити
Та навчатися як слід,
Щоб знання здобути,
Що поможуть йти вперід*
І щасливим бути,
Їх застосувавши в час
Слушний, як годиться.
Так лиш певна ціль у нас
У житті здійсниться,
Хай якою би вона
Не була важкою,
Хай якою би стіна
Не була міцною,
Та стіна, що розділя
З нею нас собою
І ніяк не дозволя
Нам разом з тобою
Через неї ж і пройти,
Щоби досягнути
Певної в житті мети,
Щоб щасливим бути;
Бо на світ цей в певну мить
Ми всі й народились,
Щоб на нім щасливо жить,
Щоб всього добились,
Що бажає кожен з нас,
Та слід пам'ятати,
Що для цього повсякчас
Треба працювати.
*Вперід – діал. Вперед
Євген Ковальчук, 24. 02. 2021