Хай вже сунуть францисканці в далечінь!
Подарую їм на згадку павичів.
Дам для захисту від світу марноти
Трохи вогкої зимової сльоти.
В не солону та отруйну заметіль,
Дам і чоботи і з конопель кужіль.
Хай попустить їм в дорозі Face Control,
Лаконічний, наче лаковий монгол,
Із сучками між густої бороди,
В сталий довгий відлік шведської ходи,
Поміж зарості з густого кураю
Там, де смертні стежку гублять до раю…
Alexander Grishkevich
Останній сніг