*****
Серце смуток крає
Так, неначе ніж,
Бо війна триває.
Краще вмерти, ніж
Ворогам тим здатись.
Ні, ми не з таких.
Навіть хай і здатись
Може, що у них
Військо нездоланне,
Але це не так.
Ні, воно здоланне.
Ми, у свій кулак
Біль увесь стиснувши,
Подолаєм їх,
В цій війні здобувши
Успіх. Сил своїх
Всіх ми докладаєм,
Щоб і так було.
Ми таки здолаєм
Назавжди це зло,
Що до нас припхалось,
Як би важко нам
Всім не видавалось.
Ставши сам на сам
З ворогом в двобої,
Боремось щосил
Проти долі злої.
Мирним небосхил
Буде, як здолаєм
Ми його ущент.
Всі ми наближаєм
Світлий цей момент,
Що таки настане
Й буде вже повік.
І щасливим стане
Кожен з нас навік.
Євген Ковальчук, 27. 02. 2023