*****
Ця війна, яка
Точиться у нас,
Вкрай страшна й важка,
Та настане час,
Як мине вона,
Стрінувши свій край.
І так, як весна,
Красная, в наш край
Прийде мир, в якім
Житимемо ми
В кра́ю дорогім
Щасними людьми,
Перемігши всіх
Ворогів ураз.
Радісний лиш сміх,
А не плач, щораз
Ясно навкруги
Буде сяти в нас.
Так, немов сніги
У весняний час,
Стануть всі жалі
В серці. Буде мир
На усій землі.
Візьме він в свій вир
Дивний, чарівний
Кожного із нас.
Прийде неземний,
Неймовірний час
Цей і буде вік.
Більш не буде, ні,
В нас війни повік.
Прийде край війні
Вже навіки. Час
Мирний буде вік.
Стріне він же нас
З вами вже в цей рік.
Євген Ковальчук, 27. 02. 2023