ПЕРВОЦВІТ ЛІКУВАЛЬНИЙ
На медунку цвіт цей схожий –
Має дзвоники дрібненькі,
Силу – лікувальну, гожу,
Лиш за кольором – жовтенький.
П’єш відвар із квітки – в тіло
Йде снага без стуку в гості –
Зір покращується, шкіра
І стають міцніші кості.
З голови виходять болі,
Сон міцніші шле привіти.
Як же звуть цю квітку, Олю?
Дуже просто – первоцвітом.
ФІАЛКА
П’ять пелюсток – її ризи:
Вгору дивляться з них дві,
Три – опущені донизу,
Темно-сині, голубі,
Білосніжні і жовтенькі.
А листки – серця маленькі
В квітки. Вгледів – йди у біг,
Щоб налюбуватись міг
ЇЇ милим ніжним цвітом –
В квітні-травні, бо вже літом
Не побачиш диво те
В лісі – зникне, відцвіте.
Отака вона, Наталко
Й Олю, квітка ця – фіалка.