Колись казав старий Архип,
Якщо ти змерз, або захрип,
Знайди ти грілку на все тіло,
Щоб все від неї, аж замліло!
Щоб з ранку встав, як з будуна,
Але боліли руки, ноги і спина,
На животі боліли м'язи,
І ти відчув! Що утекли усі "зарази".
Рецепт від діда є простий,
Про нього знати має й холостий,
Щоб вам дожити до світанку,
Ви їжте всі петрушку з ранку.
Цибулю їжте кожен день,
Щоб були крепкі, як дубовий пень,
Чайок із м'яти попивайте,
І на дворі побільше ви гуляйте.
Здоров'я зичить старий всім,
Несіть його ви - у свій дім.
Не розкидайтесь ним ви марно,
Бо не дається воно дурно.