Тихо. Тільки чути навкруги,
Як шугає вітер,
Ніжно миє береги,
Вод нестримних Дніпр.
Все кругом ніби завмерло,
Час мов зупинився,
Тільки чути десь далеко,
Цвіркунець проснувся,
Зашарілось зірочками,
Небо неосяжне,
Десь далеко за хмарами,
Місяць боки тягне,
Гіллям крегчуться дерева,
І трава шепоче,
Нахилася верба,
У воді коси моче,
Квіти голови схилили,
Пелюстками вкриті,
Вниз листочки опустили,
Росою умиті.
Все поснуло навкруги,
Спить не просинається,
Тільки сови й цвіркуни,
Співанками бавляться.