Я зовсім тебе і не знаю,
А здається знаю життя,
Бо душу твою відчуваю
І серця чую биття.
Я знаю твій голос ніжний,
Хоча і не чула його,
І погляд твій дивовижний,
І риси обличчя твого.
Й хоча нас розділяє
Тисячі довгих доріг -
Я чую як десь лунає
Твій безтурботний сміх,
А ще, твій почерк я знаю,
І запах твоїх листів,
Які летять з небокраю,
З далеких долин і лісів.
Між нами летять магістралі
Автостради, дороги, мости,
А ти, все далі, і далі,
Мені тебе не знайти,
Між нами летять години,
Дні, місяці, й роки,
А мені, хоча б дві хвилини,
Але, щоб поряд був ти.
Та все ж, який ти далекий,
Хоч у мріях завжди зі мною.
Хай листи приносять лелеки
І щастя хай буде з обою.
Хай все, що тобі я напишу
Передасть літній дощик на склі
І порушивши нічну тишу
Поцілує за мене у сні.