Чим живе людина,
Що живе у ній?
Після смерті тіла,
Що лишається при ній?
Дух животворящий
Дав Господь в залог їй,
Тай зробив щоб думка
Прибувала в нім.
Свій будинок Божий
Думкою будує,
Думкою сприймає
Все кругом, і всіх.
Зчитуються в память
Всі думки людини
І на суд стають
Тільки вже вони.
Добрі, чи погані
Скажуть все вони.
Памятай це ни ні
І працюй щоднини.
Очищай скоріше
Помисли свої.
Щоб прийти до Бога
Чистим і невинним,
Щоб зумів явити
Всі діла свої.