Хіба не байдуже вітрам,
Що знизу – люди?
Хіба не байдуже вітрам,
Що б’ють у груди?
Хіба не байдуже морям,
До наших плачів?
Хіба не байдуже морям
До днів гарячих?
Хіба не байдуже піскам,
Що сухо в горлі?
Хіба не байдуже піскам,
Що поруч гори?
Хіба не байдуже тобі
До світу й людства?
Хіба не байдуже тобі,
Що долі рвуться?
Не байдуже, що смерть, ненависть?
Не байдуже, що горе?
Не байдуже, що темні рани-лави
Вже заливають море?
Не байдуже, що хтось заплаче?
Не байдуже, що зникне?
Не байдуже, що ми – невдячні,
Що ми – мов крига?
Не байдуже??? То значить доля
Тебе зростила.
То значить ти у світлім колі
Набрався сили.
То значить сподівання наші
Не марні зовсім,
Якщо душі твоєї чаша
Добро приносить.