Країна - це від Бога!
Держава - від людей,
(Відносна перемога
пануючих ідей).
Країна - це і клімат,
І надра, і земля,
Її прекрасний вигляд
(як золоті поля).
Господь до нас був добрим -
Таку країну дав,
Мов в цих степах і горах
Він Рай запланував.
Чи ж ми того достойні?
Втікаємо кудись...
Державу збудувати
Насилу спромоглись.
Земля прекрасно родить,
І в надрах дещо є,
А люди все говорять:
Держава не дає.
У нас хороший клімат -
Є літо і зима,
Є гори, є два моря...
Чого ж у нас нема?
В нас єдності немає!
У боротьбі ідей
Бува не вистачає
Поваги до людей.
Ми любимо зітхати
(Признаймось, маєм гріх)
Сміття з своєї хати
Виносим за поріг.
Народ у нас хороший -
Всяк про державу дбав..
Везуть в офшори гроші
Всі ті, хто більше вкрав.
Чого ж у нас немає?
У багатьох людей
Амбітності - без краю,
Та явний брак ідей.
Гриземося за владу,
Чи за якесь добро,
Ми слухаєм поради,
Примірюєм ярмо.
Ми чуємо \\\\\\\"поверьте\\\\\\\"
А бачимо - обман.
І кожен вносить лепту
У наш суспільний стан.
Та кожен просить Бога
Про майбуття дітей.
І спільна є дорога
У наших всіх людей.
І спільна є дорога,
І спільна є мета -
Щоб гідною країни
Держава в нас була!