Конспект з мовознавства, або про слонів-абстракціоністів.
- Що таке третє «я»? Це коли людина випила забагато пива? – запитав професор з пивним животиком.
- Якщо подумати… - затягнула відмінниця з першої парти, яка весь свій час займається саме думанням. А якщо не думати? Цікаво, вона може на якусь мить взагалі не думати? А якщо вип’є забагато пива?
- Слони теж малюють картини, - помітив професор. Бідним слоникам засовують в хоботи малярські пензлі, і вони в паніці починають цими пензлями вимахувати по мольберту. Люди захоплюються слонячими абстракціями. Тільки хіба це творчість? Якщо паніка – це творчість, то чому розбиті тарілки й викинуті у вікна речі називаються істерією? Різниця лише в тому, що слони не вміють панікувати швидко. В них повільна паніка.
- Правильно – не так, як правильно, а так як усі. Так будуються мови, - розповідає професор. Нажаль, люди формуються за тим самим правилом.
- Замріяний – це особливий стан людини, а задуманий – звичайний, – останнім часом я надто часто перебуваю в особливому стані й надто рідко в звичайному. Тільки навряд цей факт можна вважати позитивним.
- Робота створила раба, людину створила праця, - просто цікавий вислів
- Тексти постійно народжуються, але часто не мають виходу, - точно про мене. Але все ж, деяким текстам виходи потрібно було перекрити. Бо іноді, слова, як пацюки, першими тікають з корабля, що тоне.
- В процесі написання вірша йде обдумування проблеми… - знову прокинулась відмінниця. Що вона знає про вірші й проблеми?
- За обмеженої кількості слів можна побудувати нескінченну кількість речень, - хм.. ідея для нового вірша. Але про це потім. Іншим разом.
- Калькування – це щось на зразок… - давно я не слухала «Крихітку"