Пливе крижина по воді,
одна-єдина, тож остання.
Пливе вона по річці, не землі.
і у криги з річкою змагання.
У них з рікою боротьба.
А хто кого?Хто переможе?
Підмила кригу весняна вода
й крижина розломатись може.
Але крижина не здалась,
вона пливла на захід сонця.
Їй перешкод багато зустрічалось
все це я бачила з віконця.