Щастя – у слові, тому твори!
Твори як ніколи!
Витай в божевільнім танку,
Грай своїм словом.
Пиши! Говори! Співай! –
Ось в чім палітра.
Ти гаму пустить не забудь
За вітром сторчма головою.
Не смій умовкати, допоки тріумф
Не прогласить твою свобду.
Не смій відступати, допоки брехня
Не поллється з твоїх вуст рікою.
Верши! Не зупиняйся! Доводь до кінця! –
Ось в чім палітра.
Ти платою насолодися сповна,
Та будь готовий до всього.
Не всім до вподоби гостре слівце,
Не кожен його прощає.
Він ліпше урве божевільний танок,
Лиш раз приставивши до скроні пістоль.
Бійся! Борися! Зневажливо глянь! –
Ось в чім палітра.
Ти гідно помри і запам'ятай,
Революція все поглине.