Прийде зимонька й спитає:
"Що для мене готували?
Що в комори запасали?"
Дме, морозами лякає,
Відповідь вона чекає.
Хтось їй так відповідає:
"В мене є і хліб, і сало,
Овочів зібрав немало.
То тебе я й не боюся,
Бо весь рік я так трудюся!"
Хтось все літечко гуляв,
Розважавсь, відпочивав,
А зимі розповідає,
Що "ніхто про нас недбає"!
Хто працює й не лінує,
Добре тих Земля годує!
Хто хліб з салом споживає,
Того зима і не злякає!
P.S. Тема, звісно, це не нОва,
Є така і у Крилова.
Так, це тема не новА
Про роботу та жнива,
І про зиму, і про літо,
Чи вродило твоє жито...
Про людину-трударя
Та про горе-ледарЯ.
А зима стоїть на розі!
Принесе вона морози!
Холодами запитає:
"Може хтось і нечекає?
Кажеш, що прийшла зненацька!
Кожен рік - брехлива цяцька!
Восени - я ще за рогом,
А у грудні - за порогом!"