Я до тебе сьогодні востаннє приходила
Як пересічна особа. Як ледь вловимий спогад,
Не вартий жодної полиці твоєї пам’яті.
Я з тобою сьогодні востаннє кохалась,
Боячись відпустити з обіймів, розтиснути ноги
І втратити назавжди твій солодкуватий запах.
Я сьогодні востаннє зазирала у глибини твоїх
Безсоромних очисьок і намагалась побачити
Свій відбиток.
Я сьогодні востаннє проводила пальпацію свого мозку,
Розтираючи затверділі території, аби думки про тебе раптом не загубились
І не втратили орієнтацію в просторі мого хаотично розлаштованого життя.
Я сьогодні востаннє цілувала твого лоба, уявляючи Вічність
в подібній позі і благаючи про Вічність.
Я востаннє поверталась в перемерзлому тролейбусі,
Залишивши тобі на сніданок своє серце
І боячись, що проковтнеш, не помітивши…
Я прийду до тебе завтра,
І якщо це станеться – я оселюся в твоєму тілі й, можливо,
Пам’яті, але це буде на довгий період часу,
і ти маєш бути готовий посивіти, вкритись зморшками
і трьохтижневою щетиною і споглядати моє сивіння,
і рахувати мої зморшки.
І кохатися так обережно і чуттєво, ніби вперше,
Ніби ніколи нічого подібного в тебе не було,
Ніби ми єдині на цій землі люди зі статевими ознаками.
І з Любов’ю. Теж єдиною на цій землі.
І кохатися зі мною істерично й виснажливо, ніби востаннє,
Ніби завтра – усе зникне, розчиниться, вибухне і залишиться
Лише присмак останньої ночі.
І берегти моє серце, залишене тобі на сніданок.
А коли їсти – то повільно пережовувати, аби
Я відчула детально увесь біль і насолодилась ним до останньої краплини.
І заполонити собою усю мою праву півкулю, і навіть трохи лівої,
Хоча ліва уже і так твоя, бачиш?
І бути поруч. Там, де ніколи ніхто не був.
Чи справді ти хочеш цього?
Чи справишся з таким тягарем моєї постійно непостійної присутності?
Якщо завтра я прийду до тебе,
Ти маєш бути готовий дати відповідь. Хоча б собі.
Інакше – моє серце відчуватиме твої зуби
І я плакатиму. Час від часу. Коли стискання ставатимуть особливо нестерпними.
Я завтра прийду до тебе.
Як частина чогось вагомого.
А ти вирахуй поки свою і мою вагу…