В країні безлад і розруха.
Невинних дітей карають.
А ТИ не бачиш цього всього.
Бо твоя хата скраю!
Людей залякали га́спиди,
Народ не знає куди йти
І вже забули рідну матір,
І відреклися рідної землі.
Діставаймо ж браття зброю,
Поховаєм всі страхи!
І готуймося до бою,
Як веліли козаки!
Часу для вагань немає.
Повинні ми перемогти!
Україна довго спала,
Розбудіть її, брати!
Разо́м зупинимо свавілля
Мерзотних тих "панів насилля".
І відбудуємо з руїни
Нашу славну Україну!