Промінь сонця засвітив,
теплом своїм всіх він розбудив.
Проснулася земля зі сплячки,
забігали лісні струмочки.
Соловейко пісню заспівав,
горобчик щось защебетав.
З берлоги вилізла ведмежа мати,
діток промінням стала умивати.
Зайчення пробігло сполохливо,
на дереві білка пострибує грайливо.
Вовк за здобиччу женеться,
ну а лис хитренько все дождеться.
Дерева листочки почали пускати,
а на землі травинки проростати.
Життя закипіло навколо!
Весна скоро прийде казкова!