От так сидиш
І плине час
І незбагненно так біжить.
Кудись штовхає,
Тягне нас
І вічно все
Спішить, спішить..
От так сидиш,
А час іде
У неминучість зве з собою
І неосяжною рікою
Все огортає, все манить.
А ти сиди,
А час біжить.
От так сидиш,
І бач, вже сонце за обрій сідає
А час іде, пливе, минає...
І в дзеркалі дідусь із бородою
На тебе гляне, і на мить..
Та ні, час все одно біжить.
І ти схопився, ти спішиш
З тростиною в руках біжиш...
Та не повернеш втраченого часу
Хочеш спішить - спіши одразу,
Хочеш зробить - зроби негайно,
Бо час спливає моментально,
Ну а життя і поготів:
Ти чогось хочеш?
- Колись хотів.